Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama II Dersi Hakkında

Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama I ve Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama II derslerinin uygulanması sürecinde aşağıdaki kararlar alınmıştır;

a) Bir sağlık kuruluşunda çalışan öğrenciler, talepleri halinde çalışmakta oldukları sağlık kuruluşunda Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama I ve Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama II derslerinin uygulamasını yapabileceklerdir.

b) Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama I ve Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama II dersleri haricindeki bütün derslerini almış ve başarmış olan öğrenciler, talepleri halinde ve uygulamanın yapılacağı kurum öğrenci tarafından ayarlanmak kaydıyla herhangi bir sağlık kuruluşunda söz konusu derslerin uygulamasını yapabileceklerdir.

c) Kayıtlanmış olduğu derslere devam zorunluluğu bulunmayan öğrenciler, talepleri halinde ve uygulamanın yapılacağı kurum öğrenci tarafından ayarlanmak kaydıyla herhangi bir sağlık kuruluşunda söz konusu derslerin uygulamasını yapabileceklerdir.

d) a, b ve c bendinde belirtilen hususları taşıyan öğrencilerin Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama I ve Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama II derslerinin değerlendirme sürecindeki tüm faaliyetleri yerine getirmeleri gerekir.

e) Öğrenciler tarafından ayarlanan uygulama yapılacak sağlık kuruluşunun Bölüm Başkanlığı tarafından onaylanması gerekmektedir.

f) Sağlık İşletmelerinde Mesleki Uygulama dersleri, Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliğine göre “uygulamalı ders” kapsamında olduğundan Fakülte tarafından öğrencilere Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarına göre herhangi bir sigorta primi ödenmeyecektir.

g) Öğrenciye ilgili dersler kapsamında yapacağı uygulama için herhangi bir ad altında ödeme yapılıp yapılmayacağına uygulama yapılacak kurum tarafından karar verilecektir.

Not: Başvuruda bulunacak öğrencinin ilgili başvuru dilekçesinin ekinde;

1- Sağlık kuruluşunda çalıştığına dair belge,

2- Uygulamalı Ders Sözleşmesi,

3- Devam şartının olmadığına dair danışman onaylı transkript belgesi yer almalıdır.

Başvurular 21.02.2024 tarihi mesai bitimine kadar Dekanlığa şahsen veya posta (kargo) yoluyla yapılmalıdır.